top of page

octombrie 2019

În cadrul Campaniei Europene  2019 #FootballPeople

Club Sportiv Supersport 

Baia Mare, Maramureș, România

Proiect de Educația incluzivă și educaţie pentru mişcare

{ 6 }

2018 - 2019
    3 parteneri naţionali

{ 2 }

2014 - 2015
30 de parteneri naţionali

{ 1 }

34 de parteneri

la nivel naţional

{ 5 }

2017 - 2018
33 de parteneri naţionali

{ 4 }

2016 - 2017
25 de parteneri naţionali

octombrie 2019

  • Facebook Basic

Aceasta competiţie internaţională premiază cele mai inovatoare proiecte care implementeaza tehnologii moderne TIC în domeniul educaţiei, formării, solidarităţii şi cooperării internaţionale a tinerilor.

Scopul este de a-i încuraja pe tineri şi pe profesorii acestora să folosească noile tehnologii. Se promovează schimbul de experienţe şi iniţiativele de succes. 

Proiect finalist 

la competiţia internaţională

GJC,,Global Junior Challenge”

 octombrie 2015 la ROMA ( Italia)

 

Locul I  la competiția europeană

Lifelong Learning Awards -LLLAWARD 

la categoria ,,Inspiring Practices,

octombrie 2016, European Parliament, Brussels, Belgia

  • promovează creativitatea și practica incluzivă și educația democratică

Tema proiectului :

lupta împotriva discriminării, rasismului şi violenţei este una de actualitate şi de interes atât la nivel naţional cât şi la nivel european prin intermediul sportului.

 

Proiectul propune activităţi care urmăresc să elimine prejudecăţile şi stereotipurile, să promoveze dialogul, toleranţa, conştiinţa interculturală, solidaritatea şi incluziunea socială prin aducerea împreună a grupurilor ţintă.

 

ARGUMENT:

  • Abordarea unui subiect european în care sunt puse în discuţie valorile europene : unitate, toleranţă, respect, egalitate, incluziune socială, etc

  • abordare croscurriculară prin implicarea mai multor discipline: Limba română, Educaţie Fizică şi Sport, Educaţie Plastică, T.I.C., limba engleză

SCOP :

            Această campanie este legată direct de lupta împotriva discriminării, cu accent pe discriminarea din sport şi din fotbal.  Activităţile organizate urmăresc implicarea imigranţilor, minorităţilor etnice sau altor grupuri ţintă (religioase, cu dizabilităţi, sex, etc)

             Uniunea Europeană (UE) combate discriminarea pe motive de sex, rasă sau origine etnică, religie sau convingeri, handicap, vârstă, orientare sexuală, cadru social sau economic. Discriminarea reprezintă una dintre cauzele pentru care egalitatea de şanse nu este respectată. Se ştie că în România, există grupuri etnice, religioase sau cele cu dizabilităţi, care sunt frecvent excluse din societate.

 

,,Sportul este un domeniu de activitate umană care deţine un potenţial imens de a-i reuni şi de a se adresa tuturor, indiferent de vârstă sau origine socială. În afara aspectului de îmbunătăţire a sănătăţii cetăţenilor europeni, sportul are şi o dimensiune educaţională şi un rol social, cultural şi de recreere."

           Proiectul nostru răspunde valorilor europene care promovează egalitatea de şanse şi incluziunea socială prin sport .

( ,,Cartea albă privind sportul” – Comisia Europeană , 2007)

bottom of page